Medische Fitness
Tijdens therapeutische behandelingen horen we regelmatig van patiënten dat ze wel willen, maar toch niet gaan sporten. De redenen? “Fitness-centra zijn te massaal en er zijn te veel ’strakke’ jongelui in ‘snelle’ outfit”. Ook ontbreekt soms het vertrouwen in de juiste begeleiding tijdens trainen met een handicap. Juist deze ’drempelvrezers’ geven wij de gelegenheid gezond te bewegen. Tijdens medische fitness in onze praktijk voor fysiotherapie werken maximaal 8 personen tegelijk aan hun conditie, begeleid door een ervaren fysiotherapeut. Vrij trainen kan onder bepaalde voorwaarden ook.
Kleinschalige training
Onze apparatuur biedt mogelijkheden voor zowel cardio- als krachttraining. Zo kan de training exact op uw mogelijkheden en doel afgestemd worden, bijvoorbeeld met conditie-opbouw, vetverbranding of spiertraining. Voor u begint spreken we haalbare doelen met u door, testen we uw spiergroepen en belastbaarheid. Verder bespreken we een vooraf door u ingevulde vragenlijst. Op deze manier komen we tot een persoonlijk, op maat gesneden trainingsschema. Medische fitness is niet groot, niet flitsend en er is geen bar. Medische fitness biedt wel een gegarandeerd verantwoorde aanpak en optimale begeleiding. U traint in een ruimte met airconditioning en professionele apparatuur.
Gezond bewegen
Het is goed stil te staan bij het belang van bewegen. Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Bewegen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Verder blijven uw botten langer sterk. Er is ook minder kans op overgewicht; de spijsvertering gaat beter werken en er is minder kans op verstopping. U voelt zich gewoon beter en energieker, kunt makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress en ziekte.
Julianastraat 6 - 1441 EP Purmerend - 0299 - 42 34 62 - info@fysiotherapiejulianastraat.nl