Fysiotherapie
Ongeveer 2,5 miljoen mensen, zowel jong als oud, bezoeken jaarlijks de fysiotherapeut. Dat doen ze vanwege lichamelijke klachten. Die kunnen bijvoorbeeld ontstaan door een verkeerde houding of omdat bepaalde bewegingen problemen opleveren.

Voorbeelden van klachten die de fysiotherapeut kan behandelen zijn:
- nabehandeling na een operatie
- sport- blessures
- klachten door werk
- klachten na een ongeval
- ongemak tijdens of na ziekte
- ongemak tijdens of na zwangerschap of na de bevalling
- belemmeringen door een verkeerde beweging
Informatie
Fysiotherapie kan zich ook bewijzen bij ontwikkeling-problemen bij kinderen, bij incontinentie, bij overgewicht, bij hartklachten of stress, longproblemen, reuma, diabetes et cetera. Gerichte begeleiding, advies en verantwoord bewegen helpen om problemen te voorkomen of te verminderen.

Kijk voor meer informatie over fysiotherapie en zorgpolissen op:
- De Fysiotherapeut
- Independer
- Kies Beter
Hulp, simpelweg omdat het lichaam ouder wordt
De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt, zodat u in het dagelijkse leven zo goed mogelijk kunt functioneren. Boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten of werken gaat dan weer beter.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en de spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren, of te ontspannen.
Als onderdeel van de behandeling doet u oefeningen. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en weer vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut gebruik maken van massage en andere technieken. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen.
Afhankelijk van uw situatie komt u naar onze praktijk. In sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer.
Julianastraat 6 - 1441 EP Purmerend - 0299 - 42 34 62 - info@fysiotherapiejulianastraat.nl